Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o. p. s. / Střední odborné učiliště DAKOL, s. r. o.
EN / DE / FR / RU / PL

3letý učební obor "E" Stravovací a ubytovací služby

Pro ucházeče nabízíme méně náročný učební obor, který je zaměřen více na praktickou výuku. Výstupem je výuční list. Jedná se o obor pro žáky se speciálními vzdělávácími potřebami. Pro přijetí do tohoto oboru musí žák doložit odborný posudek z pedagogicko-psychologické poradny (PPP) nebo ze speciálně pedagogického centra (SPC).

Stravovací a ubytovací služby

 

 


Základní údaje

Název oboru: Stravovací a ubytovací služby Kód studia: 36-51-E/01 Délka přípravy: 3 roky Určení: hoši/dívky Podmínky přijetí:   ukončení povinné školní docházky na základní škole, zdravotní způsobilost Způsob ...

více

Školné

Žáci neplatí školné.   

více

Bonus

řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

více

Obor je zaměřen na

přípravu a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě přípravu výrobků teplé a studené kuchyně expedici teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh

více

Absolvent ovládá

výrobu teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh techniku výdeje pokrmů jednoduchou obsluhu základní úklidové práce

více

Uplatnění absolventů

v restauračních zařízeních v kuchyních závodního stravování

více

Základní údaje

Název oboru: Stravovací a ubytovací služby
Kód studia: 36-51-E/01
Délka přípravy: 3 roky
Určení: hoši/dívky
Podmínky přijetí:  ukončení povinné školní docházky na základní škole, zdravotní způsobilost
Způsob ukončení: závěrečná zkouška s vydáním výučního listu
Poskytované vzdělání:   střední vzdělání s výučním listem
Název školy: Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o.p.s.
Místo výuky: Orlová

 

Školní vzdělávací program Stravovací a ubytovací služby ke stažení zde. (formát PDF, cca 600 kB)

Školné

Žáci neplatí školné. 

 

Bonus

  • řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

Obor je zaměřen na

  • přípravu a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě
  • přípravu výrobků teplé a studené kuchyně
  • expedici teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh

Absolvent ovládá

  • výrobu teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh
  • techniku výdeje pokrmů
  • jednoduchou obsluhu
  • základní úklidové práce

Uplatnění absolventů

  • v restauračních zařízeních
  • v kuchyních závodního stravování