Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o. p. s. / Střední odborné učiliště DAKOL, s. r. o.
EN / DE / FR / RU / PL

3letý učební obor "H" Kuchař-číšník

Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. nabízí absolventům základních škol tříletý učební obor ukončen závěrečnou zkouškou a vydáním výučního listu.

Kuchař-číšník

 

 


Základní údaje

Název oboru: Kuchař-číšník Kód studia: 65-51-H/01 Délka přípravy: 3 roky Určení: hoši/dívky Podmínky přijetí:   ukončení ZŠ a zdravotní způsobilost  Způsob ukončení: závěrečná zkouška s vydáním výučního ...

více

Školné

Žáci neplatí školné.        

více

Bonus

barmanský kurz za zvýhodněnou cenu zahraniční praxe pro zájemce řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

více

Obor je zaměřen na

příprava jídel teplé a studené kuchyně včetně jídel dietních, teplých moučníků a cukrářských výrobků úprava jídel pro běžné a slavnostní příležitosti obsluha hostů při běžných a slavnostních příležitostech úprava tabule

více

Absolvent ovládá

techniku posuzování potravin, používání inventáře techniku opracování potravin a jejich technologického zpracování obsluhu technického zařízení ve stravovacích provozech přípravu běžných a technologicky náročných jídel teplé a studené kuchyně, teplých a studených moučníků, ...

více

Uplatnění absolventů

ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb v soukromém sektoru    

více

Možnosti dalšího vzdělávání absolventů

Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do nástavbového maturitního studia oboru 64-41-L/51 Podnikání se slevou na školném.

více

Základní údaje

Název oboru: Kuchař-číšník
Kód studia: 65-51-H/01
Délka přípravy: 3 roky
Určení: hoši/dívky
Podmínky přijetí:  ukončení ZŠ a zdravotní způsobilost 
Způsob ukončení: závěrečná zkouška s vydáním výučního listu
Poskytované vzdělání:   střední vzdělání s výučním listem
Název školy: Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o.
Místo výuky: Petrovice u Karviné, Orlová a Havířov

 

Školní vzdělávací program Kuchař-číšník ke stažení zde. (formát PDF, cca 700 kB)

Školné

Žáci neplatí školné.

 

 

 

 

Bonus

  • barmanský kurz za zvýhodněnou cenu
  • zahraniční praxe pro zájemce
  • řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

Obor je zaměřen na

  • příprava jídel teplé a studené kuchyně včetně jídel dietních, teplých moučníků a cukrářských výrobků
  • úprava jídel pro běžné a slavnostní příležitosti
  • obsluha hostů při běžných a slavnostních příležitostech
  • úprava tabule

Absolvent ovládá

  • techniku posuzování potravin, používání inventáře
  • techniku opracování potravin a jejich technologického zpracování
  • obsluhu technického zařízení ve stravovacích provozech
  • přípravu běžných a technologicky náročných jídel teplé a studené kuchyně, teplých a studených moučníků, teplých nápojů dle platných receptur
  • základní znalost sestavování kalkulací a stanovení ceny
  • základní dovednosti v používání počítače

Uplatnění absolventů

  • ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb
  • v soukromém sektoru

 

 

Možnosti dalšího vzdělávání absolventů

Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do nástavbového maturitního studia oboru 64-41-L/51 Podnikání se slevou na školném.