Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o. p. s. / Střední odborné učiliště DAKOL, s. r. o.
EN / DE / FR / RU / PL

                                        DOVEDNOSTI – ATMOSFÉRA – KVALITA – ODBORNOST - LIDSKOST

 

 

 

3letý učební obor "E" Stravovací a ubytovací služby

Pro ucházeče nabízíme méně náročný učební obor, který je zaměřen více na praktickou výuku. Výstupem je výuční list. Jedná se o obor pro žáky se speciálními vzdělávácími potřebami. Pro přijetí do tohoto oboru musí žák doložit odborný posudek z pedagogicko-psychologické poradny (PPP) nebo ze speciálně pedagogického centra (SPC).

Stravovací a ubytovací služby

 

 


Základní údaje

Název oboru: Stravovací a ubytovací služby Kód studia: 36-51-E/01 Délka přípravy: 3 roky Určení: hoši/dívky Podmínky přijetí:   splnění povinné školní docházky nebo úspěšné ukončení základního vzdělávání, prokázání zdravotní ...

více

Školné

Žáci neplatí školné.   

více

Bonus

řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

více

Obor je zaměřen na

přípravu a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě přípravu výrobků teplé a studené kuchyně expedici teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh

více

Absolvent ovládá

výrobu teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh techniku výdeje pokrmů jednoduchou obsluhu základní úklidové práce

více

Uplatnění absolventů

v restauračních zařízeních v kuchyních závodního stravování

více

Základní údaje

Název oboru: Stravovací a ubytovací služby
Kód studia: 36-51-E/01
Délka přípravy: 3 roky
Určení: hoši/dívky
Podmínky přijetí:  splnění povinné školní docházky nebo úspěšné ukončení základního vzdělávání, prokázání zdravotní způsobilosti, doporučení školského poradenského zařízení o zařazení uchazeče do třídy zřízené podle § 16 odst. 9 školského zákona
   
Poskytované vzdělání:   střední vzdělání s výučním listem
Název školy: Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o.p.s.
Místo výuky: Orlová

 

Školní vzdělávací program (ŠVP) Stravovací a ubytovací služby dobíhající platný od roku 2011 ke stažení zde (formát PDF, cca 500 kB)
ŠVP Stravovací a ubytovací služby platné od 1. 9. 2022 počínaje 1. ročníkem ke stažení zde (formát PDF, cca 500 kB)

 

Lékařský posudek o zdravotní způsobilosti dle NV č. 211/2010 Sb.- formulář ke stažení zde

Přihláška ke studiu - formulář zde

Školné

Žáci neplatí školné. 

 

Bonus

  • řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

Obor je zaměřen na

  • přípravu a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě
  • přípravu výrobků teplé a studené kuchyně
  • expedici teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh

Absolvent ovládá

  • výrobu teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh
  • techniku výdeje pokrmů
  • jednoduchou obsluhu
  • základní úklidové práce

Uplatnění absolventů

  • v restauračních zařízeních
  • v kuchyních závodního stravování