Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o. p. s. / Střední odborné učiliště DAKOL, s. r. o.
EN / DE / FR / RU / PL

                                        DOVEDNOSTI – ATMOSFÉRA – KVALITA – ODBORNOST - LIDSKOST

DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NA ŠKOLÁCH DAKOL

 

09. 1. 2024 Havířov od 9:00 do 17:00 hodin

11. 1. 2024 Petrovice u Karviné od 9:00 do 17:00 hodin

16. 1. 2024 Orlová od 9:00 do 17:00 hodin

 

 

3letý učební obor "E" Stravovací a ubytovací služby

Pro ucházeče nabízíme méně náročný učební obor, který je zaměřen více na praktickou výuku. Výstupem je výuční list. Jedná se o obor pro žáky se speciálními vzdělávácími potřebami. Pro přijetí do tohoto oboru musí žák doložit odborný posudek z pedagogicko-psychologické poradny (PPP) nebo ze speciálně pedagogického centra (SPC).

Stravovací a ubytovací služby

 

 


Základní údaje

Název oboru: Stravovací a ubytovací služby Kód studia: 36-51-E/01 Délka přípravy: 3 roky Určení: hoši/dívky Podmínky přijetí:   splnění povinné školní docházky a zdravotní způsobilost Způsob ukončení: závěrečná ...

více

Školné

Žáci neplatí školné.   

více

Bonus

řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

více

Obor je zaměřen na

přípravu a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě přípravu výrobků teplé a studené kuchyně expedici teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh

více

Absolvent ovládá

výrobu teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh techniku výdeje pokrmů jednoduchou obsluhu základní úklidové práce

více

Uplatnění absolventů

v restauračních zařízeních v kuchyních závodního stravování

více

Základní údaje

Název oboru: Stravovací a ubytovací služby
Kód studia: 36-51-E/01
Délka přípravy: 3 roky
Určení: hoši/dívky
Podmínky přijetí:  splnění povinné školní docházky a zdravotní způsobilost
Způsob ukončení: závěrečná zkouška s vydáním výučního listu
Poskytované vzdělání:   střední vzdělání s výučním listem
Název školy: Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o.p.s.
Místo výuky: Orlová

 

Školní vzdělávací program (ŠVP) Stravovací a ubytovací služby dobíhající platný od roku 2011 ke stažení zde (formát PDF, cca 500 kB)
ŠVP Stravovací a ubytovací služby platné od 1. 9. 2022 počínaje 1. ročníkem ke stažení zde (formát PDF, cca 500 kB)

 

Lékařský posudek o zdravotní způsobilosti dle NV č. 211/2010 Sb.- formulář ke stažení zde

Přihláška ke studiu - formulář zde

Školné

Žáci neplatí školné. 

 

Bonus

  • řidičský průkaz skupiny "B" za zvýhodněnou cenu

Obor je zaměřen na

  • přípravu a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě
  • přípravu výrobků teplé a studené kuchyně
  • expedici teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh

Absolvent ovládá

  • výrobu teplých a studených pokrmů, nápojů a příloh
  • techniku výdeje pokrmů
  • jednoduchou obsluhu
  • základní úklidové práce

Uplatnění absolventů

  • v restauračních zařízeních
  • v kuchyních závodního stravování