V současné době se nacházíme v období dokončování tří projektových aktivit naší školy, které přímo souvisí s oborem Hotelnictví a Turismus.
O naší škole je známo, že nabízí svým studentům možnost rozšířit své obzory a zlepšit si jazykové schopnosti a manuální zručnost ve studovaném oboru na zahraničních stážích. Málokdo však ví, že tyto aktivity probíhají pod hlavičkou programu mobilit Leonardo da Vinci. A nejen pod jeho hlavičkou, ale také s jeho finanční pomocí.
Zmiňované tři projekty, jejichž praktická realizace již byla ukončena, byly určeny celkem pro 22 studentů, kteří se takto mohli podívat do Francie, Německa, Rakouska, Lucemburska, a dokonce na daleký Martinik.
Organizování těchto projektů je velmi náročná a dlouhodobá práce. Spočívá ve vyhledání správného partnera, přípravě studentů, organizaci samotných výjezdů, zajištění dopravy, pojistky, ubytování, atd. Jistě není nutno dodat, že se jedná o činnost náročnou i po stránce finanční, o čemž svědčí i příspěvek programu Leonardo da Vinci, který v loňském školním roce pro všechny tři projekty činil 26 835 Eur, což je částka opravdu úctyhodná.
Doufáme, že k projektovým aktivitám spojeným s výjezdy studentů do zahraničí bude vedení školy i samotný program Leonardo da Vinci i nadále vstřícný a že s jejich pomocí bude moci vycestovat ještě mnoho studentů.
Projekty realizované v roce 2006 - 2007:
Č: CZ/06/A/PL/134269 - 8 studentů SOŠ v hotelích ve Francii v Alpách a na Azurovém pobřeží
Č: CZ/06/A/PL/134270 - 4 studenti SOŠ v hotelu Plein Soleil na Martiniku
Č: CZ/36/A/PL/134291 - 10 studentů SOŠ a VOŠ v hotelích v Německu, v Rakousku a v Lucembursku
Čtyři studenti třetího ročníku: Nikola Tavali, Tomáš Lublinský, Erik Suška a Jiří Danielis měli to štěstí, že se mohli v rámci stáží s Leonardem podívat na daleký a exotický Martinik, karibský ostrov nacházející se v Malých Antilách.
Co se o Martiniku dozvěděli a jaké kulinářské speciality ochutnali, se můžete dočíst a stáhnout v příloze.(formát PDF cca 2 MB)
Na ukázku z praxe v Německu se můžete podívat a stáhnout v příloze. (formát PDF cca 1,6 MB)